Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Λάρισα: Να μην αποκλείονται ιδιώτες επενδυτές από το LEADER


Επιστολή για τη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που υποβάλλονται προς ένταξη στο Πρόγραμμα Leader, η οποία ουσιαστικά «πετάει» έξω όσους επιχειρηματίες δεν έχουν «λευκό» ποινικό μητρώο, έστω κι αν πρόκειται για πλημμελήματα, με αποτέλεσμα να χάνονται αναίτια επενδύσεις στην περιοχή μας, απέστειλε χθες προς τον υπουργό Αγροτικής και Τροφίμων και τον Ειδικό Γραμματέα του υπουργείου η πρόεδρος της ΕΔΠ Leader – Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, απορρίπτονται αιτήσεις επιχειρηματιών οι οποίοι, στο αντίγραφο ποινικού μητρώου που προσκόμισαν κατά την υποβολή της πρότασής τους, εμφανίζουν εγγραφές πλημμελημάτων (όπως παραβάσεις υγιειoνομικών διατάξεων π.χ. ηχορρύπανση ή αγορανομικών διατάξεων π.χ. μη ανάρτηση τιμοκαταλόγων).  

Στην επιστολή της η κ. Καραλαριώτου εκφράζει τους προβληματισμούς της για το κατά πόσο είναι λογικό να απορρίπτονται εν μέσω κρίσης, στην οποία σημειωτέον η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη, οι υποψήφιοι επενδυτές λόγω πλημμελημάτων αφού, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Είναι απίθανο επαγγελματίες της εστίασης ή της αναψυχής να μην έχουν καταδικαστεί, στην διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, για πλημμελήματα τέτοιου τύπου, όπως αγορανομικές ή υγιειονομικές διατάξεις».

Η πρόεδρος της ΕΔΠ Leader επισημαίνει ότι: «Θα πρέπει να τροποποιηθούν τα αδικήματα του ποινικού μητρώου των φυσικών προσώπων που θα διαμορφώνουν συνθήκες αποκλεισμού για τον υποψήφιο.

Προτείνεται να επανέλθει η διατύπωση, για τα αδικήματα που δικαιολογούν απόρριψη, αυτή που ίσχυε για το Πρόγραμμα LEADER της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου (οικονομικά εγκλήματα- ναρκωτικά)», ώστε να μην δημιουργούνται αναίτια προσκόμματα στους ιδιώτες επενδυτές που επιθυμούν να ξεκινήσουν νέες επιχειρήσεις ή να εκσυγχρονίσουν τις ήδη υπάρχουσες, δεδομένου ότι θα πρέπει να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας και δια μέσω αυτής να επιτευχθεί μείωση της ανεργίας και ουσιαστική ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...