Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Τα ισόβια για το έγκλημα πάθους στα Τρίκαλα μετατράπηκαν σε 19 έτη

Εκδικάστηκε σήμερα σε 2ο βαθμό η υπόθεση που είχε συγκλονίσει τα Τρίκαλα τα ξημερώματα της 11ης Αυγούστου 2009.


Ο 58χρονος τότε Τρικαλινός Ι.Θ. για λόγους ερωτικής αντιζηλίας, μετά από καυγά που είχε το βράδυ με την δεύτερη σύζυγο του 41χρονη Ρουμάνα στην καταγωγή, την δολοφονούσε λίγη ώρα αργότερα την ώρα που κοιμόταν μέσα στην οικία τους στο Πύργο Τρικάλων, καταφέρνοντας της πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι με τσάπα.


Ο δράστης αμέσως μετά προσήλθε στο Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων, όπου ομολόγησε το έγκλημά του και την επόμενη ημέρα με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα κρίνονταν προφυλακιστέος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Στην πρωτόδικη δίκη ο 62χρονος σήμερα Τρικαλινός, καταδικάστηκε σε ισόβια, ενώ σήμερα όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr έχοντας αυτή την φορά ως συνήγορο υπεράσπισης τον Δικηγόρο Δημήτρη Σαμαρτζή, o 62χρονος, έπεισε οριακά το Δικαστήριο με ψήφους 4-3 για το ελαφρυντικό του «βρασμού ψυχικής ορμής», καταθέτοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συμβίωνε με την Ρουμάνα την οποία όπως είπε «αγαπούσα υπερβολικά αλλά αυτή επί 10 χρόνια με εκμεταλλεύονταν οικονομικά».

Το Εφετείο αφού αναγνώρισε αυτό το ελαφρυντικό, μείωσε την ποινή των ισοβίων σε 19 χρόνια κάθειρξης και ο 62χρονος οδηγήθηκε εκ νέου στην Φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...