Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κουβέλης στην Καρδίτσα: Άδικος και αντιδημοκρατικός ο φόρος ακινήτων

«Άδικο, άνισο και αντιδημοκρατικό»,χαρακτήρισε τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από την Καρδίτσα, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία. Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Καρδίτσα είπε ότι με την καθιέρωση του ενιαίου φόρου “για άλλη μια φορά θα πληγούν οι οικονομικά ασθενέστεροι”, ενώ εκτίμησε ότι “δεν θα έχει και εκείνα που προσδοκά ως αποτελέσμα η κυβέρνηση”.

Ο κ. Κουβέλης αναφερόμενος στις θέσεις του κόμματός του, είπε πώς είχε υποστηριχθεί από την αρχή ότι δεν θα έπρεπε να είναι ενιαίος φόρος ακινήτων, αλλά φόρος της ακίνητης περιουσίας. “Δηλαδή η φορολογία να μην αφορά το συγκεκριμένο ακίνητο, αλλά να αφορά το σύνολο της ακίνητης περιουσίας, των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου”, είπε.


Μιλώντας εξάλλου, για τον προϋπολογισμό τόνισε ότι “εμπεριέχει, μέτρα τα οποία έχουν σχέση με εκείνα τα οποία αποτελούν την προσδοκία εσόδων, ότι “στερείται κάθε αναπτυξιακής πνοής”, ότι “περιλαμβάνει και μέτρα που επιδεινώνουν την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα”, ενώ επισήμανε ότι μόνο μέσα από την ενδυνάμωση του πρωτογενή τομέα μπορεί να δρομολογηθεί η αναπτυξιακή διαδικασία.

“Είχαμε διαφωνήσει όπως διαφωνούμε και τώρα με τη φορολόγηση της αγροτικής γης”, υπογράμμισε, λέγοντας χαρακτηριστικά πώς “δεν φορολογείς το μηχάνημα μιας βιομηχανίας για να φορολογήσεις τη βιομηχανία. Φορολογείς, το παραγόμενο οικονομικό αποτέλεσμα, το εισόδημα”.

Αναφερόμενος ο κ. Κουβέλης στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, είπε” ότι αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την ελληνική κοινωνία” και τόνισε οτι η ΔΗΜΑΡ, είναι ριζικά αντίθετη. Υπογράμμισε ακόμα ότι το θέμα των λεγόμενων ομαδικών απολύσεων παραμένει ανοικτό και εξέφρασε την άποψη ότι σε περίπτωση που αρθρούν οι περιορισμοί “θα είναι η η πιο χειρότερη έκβαση των πραγμάτων,αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα”.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, είπε πώς υπάρχουν και άλλα ανοικτά ζητήματα, όπως αυτό με τους 600.000 μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι βρίσκονται εκτός πλαισίου υγειονομικής περίθαλψης διότι, όπως διευκρίνισε, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή των οφειλομένων εισφορών τους, στον ασφαλιστικό τους φορέα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς της περιοχής, ενώ αύριο επισκέπτεται το νομό Τρικάλων, όπου εκτός από συναντήσεις με φορείς θα πραγματοποιήσει και πολιτική συγκέντρωση στο Φρούριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...