Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Στο ΕΣΠΑ η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Παλαιοφάρσαλα-Καλαμπάκα

Χθες το απόγευμα συναντήθηκε ο βουλευτής Καρδίτσας, Σπ. Ταλιαδούρος, με τον πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ.


Σύμφωνα με δελτίο Τύπου από το γραφείο του Ταλιαδούρου, «κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, ο κ. Ταλιαδούρος πρόβαλε στον Πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο, την αναγκαιότητα ένταξης του έργου της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλα – Καλαμπάκα στα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, ώστε αυτό να δημοπρατηθεί άμεσα.


Υπερασπιζόμενος δε την ένταξη αυτή επεσήμανε ότι το έργο αυτό θα συμβάλει στην σιδηροδρομική αναβάθμιση της Δυτικής. Θεσσαλίας αφού θα γίνει πραγματικότητα η δημιουργία του Θεσσαλικού Προαστιακού, που θα ενώνει τις θεσσαλικές πόλεις, με μετρήσιμα αποτελέσματα σε οικονομική ανάπτυξη, και κοινωνική συνοχή για ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Ο κ. Ταλιαδούρος επεσήμανε επίσης στον κ. Σπηλιόπουλο ότι το έργο αυτό θεωρείται ώριμο και εύκολο, από οικονομικής και τεχνικής άποψης, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτοψίας που έχει πραγματοποιηθεί από τα ειδικά κλιμάκια του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ δεν απαιτούνται επιπλέον τεχνικά έργα ενώ δεν προκύπτουν προβλήματα με τις περιβαλλοντικές μελέτες καθώς η γραμμή δεν διέρχεται από περιοχές οικολογικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Σπηλιόπουλος από την πλευρά του δεσμεύθηκε ότι το έργο της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλα – Καλαμπάκα, προϋπολογισμού 30.000.000 Ευρώ που σήμερα βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον καθορισμό των Περιβαλλοντικών του Όρων, πρόκειται να ενταχθεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο, και ειδικότερα μέσα στο α' εξάμηνο του 2014, ως έργο πρώτης προτεραιότητας στο νέο ΕΣΠΑ, που ονομάζεται Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (Σ.Ε.Σ. 2014 – 2020). Αναμένεται δε τα τεύχη δημοπράτησης του να είναι έτοιμα τον Μάρτιο του 2014 έτσι ώστε το έργο να δημοπρατηθεί αμέσως μετά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...