Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Οι New Model Army στη Λάρισα

ΕΝΑ άκρως πολιτικοποιημένο γκρουπ, οι New Model Army, έρχεται για περιοδεία στην Ελλάδα. (Το όνομά τους προέρχεται από την επαναστατική πολιτοφυλακή που ίδρυσε ο Ολιβερ Κρόμγουελ το 17ο αιώνα, απαιτώντας την κατάργηση της μοναρχίας). 


Με 33 χρόνια καριέρας και 12 άλμπουμ, ο τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός Justin Sullivan καταθέτει την άποψή του: «Ο κόσμος συνηθίζει να συγχέει την πολιτική με τα λεγόμενα ζητήματα της καθημερινότητάς του ή με τις ποταπές συνεννοήσεις και τα παιχνίδια που παίζονται στο Στρασβούργο, στην Ουάσιγκτον και αλλού... 

Η πολιτική, όμως, έχει να κάνει με την εξουσία, με το ποιοι την κατέχουν και τι κάνουν με αυτή, με το ποιοι δεν την κατέχουν και πώς αγωνίζονται για να ελέγξουν τη ζωή τους μέσα σε αυτή την πραγματικότητα. Είμαι σοσιαλιστής, και ανέκαθεν πίστευα πως όλοι οι μουσικοί οφείλουν να είναι, διότι η αληθινή μουσική φτιάχνεται από ανθρώπους και απευθύνεται σε άλλους ανθρώπους.

Δεν διαθέτω το σχέδιο για την τέλεια κοινωνία, αλλά πιστεύω στην ύπαρξη κάποιων δομών, μέσα στις οποίες εκείνοι που κατέχουν τη δύναμη να υπηρετούν τις ανάγκες των υπολοίπων, να μοιράζονται μαζί τους και να τους προστατεύουν. Αυτό για μένα είναι σοσιαλισμός».

Πού: Μύλος, Λάρισα / Block 33, Θεσσαλονίκη / Gagarin Αθήνα. Πότε: 28, 29, 30/11 αντίστοιχα. Είσ.: 17-20 ευρώ Ωρα: 21.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...