Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Πρόγραμμα 80 ανέργων με σκοπό την επαγγελματική δραστηριοποίησή τους

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής ανέργων του Δήμου Λαρισαίων στο επιδοτούμενο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ»


Η Αναπτυξιακή  Σύμπραξη (Α.Σ.) «Δίκτυο Επιχειρήσεων Δημιουργικών Επαγγελμάτων» καλεί τους ενδιαφερόμενους ανέργους που ανήκουν στο Δήμο Λαρισαίων να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ». Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει ένα πλέγμα δράσεων που αφορούν την επιλογή, κατάλληλη προετοιμασία, κατάρτιση, επιμόρφωση, συνεχή επαγγελματική καθοδήγηση, ολοκληρωμένη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη 80 ανέργων του Δήμου Λαρισαίων, με σκοπό την επαγγελματική δραστηριοποίησή τους στους τομείς των δημιουργικών επαγγελμάτων αλλά και του «εναλλακτικού» εμπορίου. 


Το πρόγραμμα  υλοποιεί η Α.Σ. «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» που  απαρτίζεται από τους φορείς: ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, BEE GROUP Α.Ε. με συντονιστή εταίρο της Α.Σ. το «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΕΕ ΑΕ.
Για την  υποβολή των αιτήσεων καθώς και  για κάθε πληροφορία σχετική με το πρόγραμμα ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ ΑΕ, Παλαιολόγου 19, έναντι σταθμού ΟΣΕ, Λάρισα, Αρμόδιος Επικοινωνίας κα Χατζούλη Χάιδω τηλ. 2410-554024  (εσωτ.400), στους παραπάνω  φορείς που αποτελούν μέλη της Α.Σ.,  ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του έργου www.dimiourgo.net από όπου και μπορούν να προμηθευτούν και το έντυπο της Αίτησης Συμμετοχής.
Δικαίωμα  συμμετοχής  έχουν :
  • Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ
  • Νέοι επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών, με προϋποθέσεις)
  • Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με χαμηλά εισοδήματα
Πιο αναλυτικά ως επιχειρήσεις του Δημιουργικού Τομέα χαρακτηρίζονται οι επιχειρήσεις εκείνες που η κύρια δραστηριότητά τους πηγάζει από την ατομική δημιουργικότητα, επιδεξιότητα ή ταλέντο τα οποία έχουν τη δυνατότητα εάν αξιοποιηθούν επιχειρηματικά να αποτελέσουν πηγή βιοπορισμού, εισοδήματος και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Βασικά κριτήρια ένταξης επαγγελμάτων/επιχειρήσεων ως δημιουργικού τομέα είναι το στοιχείο της “δημιουργίας” το οποίο θα πρέπει να αποτελεί  κεντρικό παράγοντα εισροής στην παραγωγική διαδικασία. Οι συμμετέχοντες ολοκληρώνοντας την προετοιμασία τους μέσω των παραπάνω δράσεων, θα αποκτήσουν  τις απαραίτητες δεξιότητες και θα υποστηρίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος με συνεχή επαγγελματική και επιχειρηματική καθοδήγηση από εξειδικευμένους συμβούλους επιχειρηματικότητας, προκειμένου να προχωρήσουν στην ίδρυση της δικής τους επιχείρησης στον Δημιουργικό τομέα (ίδρυση ατομικής ή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης)  ή να προωθηθούν στην απασχόληση σε υφιστάμενες τοπικές επιχειρήσεις του κλάδου, ή ακόμη και να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να επιδοτηθούν/επιχορηγηθούν από άλλα επενδυτικά προγράμματα (ανάπτυξη επιχειρηματικού Σχεδίου
Η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...