Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

5 VIDEOS + PHOTOS: Με 2 συγκεντρώσεις - 3 πορείες η 40η Επέτειος του Πολυτεχνείου στο Βόλο


Με 2 συγκεντρώσεις και 3 πορείες ολοκληρώθηκε η 40η Επέτειος του Πολυτεχνείου στην πόλη του Βόλου.



Στη μία συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας στις 17.00 συμμετείχαν Φοιτητικοί Σύλλογοι, φορείς και σωματεία της Μαγνησίας, πολιτικοί χώροι, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, μέλη αυτοοργανωμένων κινήσεων, η Αντιφασιστική Μαγνησίας και πολλοί ακόμη Βολιώτες πολίτες.


Στη δεύτερη συγκέντρωση στην Πλ. Πανεπιστημίου στις 18.00 συμμετείχαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ΚΚΕ, ΚΝΕ και ΜΑΣ.

Στη συνέχεια των συγκεντρώσεων ακολούθησαν 2 πορείες (η πρώτη από Πλ. Ελευθερίας και η δεύτερη από Πλ. Πανεπιστημίου).

Η πρώτη πορεία έσπασε στο ύψος του Θόλου, όπου τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και των Φοιτητικών Συλλόγων μαζί με τα σωματεία και την ΕΛΜΕ, κατέληξαν στο Ηρώο στην παραλία, ενώ το υπόλοιπο σώμα που αποτελούταν από τα μπλοκ του ΕΕΚ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Κατάληψης, συνέχισαν καταλήγοντας στην Πλ. Πανεπιστημίου. Καθόλη τη διάρκεια της πορείας η παρουσία των ΜΑΤ, που ακολουθούσαν πίσω από τους διαδηλωτές, ήταν έντονη.

Η δεύτερη πορεία ξεκίνησε αρκετά αργότερα από την πρώτη και κατέληξε στην οδό Βενιζέλου, στο ύψος της οδού Ερμού.

Δεν υπήρξαν επεισόδια από την αρχή μέχρι το τέλος των διαδηλώσεων, και είναι αξιοσημείωτο, πως όταν κατέληξε το τελευταίο μπλοκ των αναρχικών στην Πλ. Πανεπιστημίου, ένας διαδηλωτής σήκωσε τα λευκά γαρύφαλλα από την άσφαλτο και τα μοίρασε στους αστυνομικούς των ΜΑΤ, που βρίσκονταν παραταγμένοι στη συμβολή των οδών Δημητριάδος - Βενιζέλου, λίγο πριν την αποχώρησή τους.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, Ανεξάρτητου Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά, όπως επίσης και του Προέδρου του ΕΚΒ Θ. Παπαδημόπουλου και του Προέδρου των ΕΜποροϋπάλληλων Μαγνησίας Γ. Κάϊρα και video με στιγμιότυπα των πορειών, όπως επίσης και photos όπως κατέγραψε η κάμερα του e-Volos.gr










e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...