Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Κονδύλι για συντηρήσεις στα σχολεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων στα σχολικά διδακτήρια βρίσκεται ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ενώ σύντομα θα αρχίσει ο ελαιοχρωματισμός στο Δημοτικό Ριζομύλου. Από το Δήμο έχει εξασφαλιστεί ένα ποσό 36.000 ευρώ για την εκτέλεση των εργασιών που αφορούν ένα πολύ μεγάλο μέρος των διδακτηρίων του Δήμου στον οποίο αριθμούν περίπου 20 σχολικές μονάδες.


Πάντως από το Δήμο τονίζεται πως η κατάσταση στα σχολικά διδακτήρια είναι σε γενικές γραμμές καλή, χωρίς βέβαια να λείπουν και οι παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Μπατζιάκας τόνισε πως «από την υπηρεσία των τεχνικών υπηρεσιών έχει γίνει ήδη ένας προγραμματισμός για την αντιμετώπιση των σχολικών αναγκών. Ήδη έχουν εγκριθεί τα χρήματα για την κάθε περιοχή και θα προχωρήσουμε άμεσα.

Ο ίδιος σημείωσε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ελαιοχρωματισμού στο Δημοτικό Ριζομύλου. Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί και άλλες παρεμβάσεις και σε διαφορετικά διδακτήρια. Οι κυριότερες παρεμβάσεις αφορούν στον ελαιοχρωματισμό, στους χώρους υγιεινής, στα κουφώματα, στις αίθουσες διδασκαλίας. Για παράδειγμα στα Κανάλια θα δοθεί έμφαση στη στεγανοποίηση του Γυμνασίου-Λυκείου που είναι ένα μεγάλο σχολικό συγκρότημα. Στον Δήμο υπάρχουν γύρω στις 20 σχολικές μονάδες που χρειάζονται συστηματική συντήρηση, αφού, όπως είναι φυσικό, υφίστανται φθορές. Γι’ αυτό και ο Δήμος θα παρεμβαίνει συνεχώς για την επίλυση των ζητημάτων».

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως «ως Δήμος κάνουμε συστηματικές προσπάθειες, προκειμένου τα σχολεία να έχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο συντήρησης ως προς το κτιριακό τους απόθεμα. Γι’ αυτό και έγκαιρα έχουμε διαθέσει και τους απαιτούμενους πόρους για τις παρεμβάσεις από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Οι εργασίες έγιναν το καλοκαίρι και συνεχίζονται μέχρι σήμερα για τη διαμόρφωση ενός κατάλληλου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος. Ήδη έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα στέγης στο Δημοτικό Καναλίων, προχωρήσαμε στον εξωτερικό ελαιοχρωματισμό του Λυκείου Βελεστίνου, ανακαινίσαμε το εργαστήριο χημείας στο Γυμνάσιο Βελεστίνου και συνεχίζουμε τη δράση μας. Παρά τη μείωση του προσωπικού και των πόρων, εμείς θα βρισκόμαστε κοντά στα σχολεία σε συνεργασία με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Ακόμη εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για την ανέγερση νέου διδακτηρίου για το ΕΠΑΛ το οποίο θα πρέπει να μεταστεγαστεί».



onvolos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...