Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Λάρισα: Απόφαση - σταθμός για καθηγητή του ΤΕΙ... σκέτη μαφία!

Τα όσα έκανε ο καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας κατήγγειλαν σπουδαστές του ιδρύματος...


Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, κατά συγχώνευση, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που κρίθηκε ένοχος για παθητική δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφου και παράβαση του άρθρου 230 του ΠΚ.

Για την ίδια υπόθεση, αθωώθηκαν 14 άτομα (παλιοί σπουδαστές του ιδρύματος), που κατηγορούνταν για ενεργητική δωροδοκία. Η ποινή μετετράπη προς 10 ευρώ ημερησίως και το δικαστήριο όρισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.


Σύμφωνα με την απόφαση, ο καθηγητής εντός του 2008 ζήτησε από σπουδαστές χρήματα, για να πάρουν προβιβάσιμο βαθμό στο μάθημά του και αφού τα έλαβε βεβαίωσε ότι οι σπουδαστές είχαν περάσει το μάθημα στις εξετάσεις.

Επίσης, στις αρχές του έτους 2010, «έχασε» τα γραπτά δοκίμια των μαθητών των εξετάσεων Ιουνίου- Σεπτεμβρίου 2009 και Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2010 και στη συνέχεια τον Μάρτιο του 2010, δήλωσε ψευδώς ότι άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του στο ΤΕΙ και έκλεψαν τα γραπτά των σπουδαστών. Σύμφωνα με το thessalianews.gr, η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώθηκε χθες (28-11-2013).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...