Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Τρίκαλα: Δε χάρηκαν τις μπεκάτσες, χάρηκαν τον αγώνα και την μανέστρα! [video]


Μοναδική εμπειρία για τους διαγωνιζόμενους κυνηγούς, οι οποίοι μαζί με τα κυνηγόσκυλά τους, συμμετείχαν χθες σε αγώνα πρακτικού κυνηγιού μπεκάτσας, στην περιοχή της Βλάχας του δήμου Πύλης Τρικάλων.



Ο αγώνας διεξήχθη σε μεγάλο υψόμετρο, σε μια τοποθεσία απείρου φυσικού κάλους, μέσα στα Έλατα, της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής Κόζιακα. Εκεί που ο κυνηγός γίνεται ένα με την φύση...


και απολαμβάνει την άγρια ομορφιά της. Η κάμερα του trikalaola.gr ήταν εκεί και κατέγραψε μοναδικά αποκλειστικά πλάνα. Στον αγώνα που διεξήχθη κάτω από συνεχόμενη βροχόπτωση, πήραν μέρος 8 ζευγάρια κυνηγετικών σκύλων, Σέτερ και Πόιντερ, από Τρίκαλα, Γιάννενα, Βόλο και Λάρισα.

Οι διαγωνιζόμενοι όμως ατύχησαν να συναντήσουν τις μπεκάτσες, ή αλλιώς βελουδομάτες, που λόγω της κακοκαιρίας μετακινήθηκαν πιο χαμηλά. Μόνο δύο πουλιά σηκώθηκαν και αυτά δε δέχθηκαν καθόλου φέρμα, παρόλο που τα διαγωνιζόμενα σκυλιά ήταν πολύ αξιόλογα.

Μπορεί οι κυνηγοί να μην είχαν αυτή την πολυπόθητη «συνάντηση» με τις βελουδομάτες, αλλά όταν ο αγώνας τελείωσε και καθώς ήταν όλοι βρεγμένοι και κουρασμένοι, τους περίμενε ένα καζάνι φρεσκομαγειρεμένο παραδοσιακό φαγητό, πρόβειο κρέας με κριθαράκι. Η «εμπειρία της μανέστρας» ήταν μοναδική για όλους τους διαγωνιζόμενους και τους συνοδούς τους.

Τον αγώνα διοργάνωσε με επιτυχία ο Κυνοφιλικός Όμιλος Τρικάλων, ενώ η φιλοξενία ήταν μία προσφορά του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης. Αν και με πολλές οικονομικές δυσκολίες, ο Πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου Τρικάλων κ. Νίκος Ζιώγας, δήλωσε στο trikalaola.gr ευχαριστημένος, από την μεγάλη προσπάθεια που κατεβλήθη για την άρτια διοργάνωση του αγώνα.

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης κ. Γιώργος Αναγνώστου, δήλωσε πως είναι χαρά μας να φιλοξενούμε τέτοιες διοργανώσεις σε αυτό τον πανέμορφο μέρος και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες.

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα του trikalaola.gr και μερικές φωτογραφίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...