Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Καρδίτσα: Δυο αδέρφια έσωσαν την ηλικιωμένη μητέρα τους από τα... νύχια απατεώνων

Οι δράστες εμφανίστηκαν ως λογιστές και την πήγαιναν στην τράπεζα να σηκώσει 1.200 ευρώ


Είδαν την ηλικιωμένη μητέρα τους να μπαίνει στο αυτοκίνητο δυο αγνώστων και έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει, οι δύο γιοι της. Χωρίς να το ξέρουν εκείνη τη στιγμή, την έσωσαν από τα νύχια δυο απατεώνων που είχαν συστηθεί ως… λογιστές και φίλοι τους και την πήγαιναν στην τράπεζα για να «σηκώσει» 1.200 ευρώ που τάχα χρωστούσε στην εφορία ο ένας από αυτούς!


Μόλις τους είδαν οι απατεώνες, χώθηκαν στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή ενώ η 75χρονη παρακολουθούσε εμβρόντητη! Όλα αυτά συνέβησαν στην Καρδίτσα αλλά, χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών όλης της Θεσσαλίας, οι δράστες συνελήφθησαν στη Λάρισα μετά από καταδίωξη και πάνω τους κατασχέθηκαν 9.700 ευρώ και δύο κινητά καθώς και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Κατά την προανάκριση που ακολούθησε, αποκαλύφθηκε ότι οι δυο δράστες ηλικίας 28 και 39 χρόνων είχαν εξαπατήσει τουλάχιστον άλλες δυο 77χρονες γυναίκες στις 13 και 14 Νοεμβρίου. Μία στη Λάρισα παριστάνοντας τους λογιστές του παιδιού της και την έπεισαν να κάνει ανάληψη 4.000 ευρώ και άλλη μια στην Καρδίτσα όπου, προσποιούμενοι τους εφοριακούς της πήραν 9.000 ευρώ!

Οι θρασύτατοι απατεώνες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί πόσοι ηλικιωμένοι ακόμη είχαν πέσει θύματά τους, σε ποιες περιοχές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας δρούσαν και αν διέθεταν άλλους συνεργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...